Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
eletmentoszeretet

Általános kérdések (düh kezelés)

Életmentőszeretet · 2 hete
Hogyan kezeljük a dühöt?

A düh az egyetlen luxus, amit nem engedhetünk meg magunknak. Az életeken át gyûjtött jó benyomások a tudat tőkéje és a tartós boldogság egyetlen forrása. Ezek egy szempillanás alatt eléghetnek egy-egy hûvös vagy forró dühroham alatt. Buddha szerint a düh elkerülése a legnehezebb és legszebb köntös is egyben, amit az ember viselhet, és rengeteg módszert adott e cél elérésére.

Egy nagyon hasznosű eszköz tudatában lenni minden tapasztalat mulandó és feltételekhez kötött mivoltának, tudva, hogy a nehéz helyzetek meg fognak változni, és a haragunk el fog múlni. Egy másik megközelítés az ok és okozat viszonyának észbentartása. Ha egy ellenség provokál minket, tudnunk kell, hogy éppen saját maga számára okoz rossz karmát, amely bizonyosan vissza fog térni hozzá. Ahelyett, hogy mi is belesodródnánk és még több negativitást hoznánk létre, tanúsítsunk inkább empátiát irányában. Használhatunk mantrákat is, amelyek lehetővé teszik, hogy a nemkívánt érzelmek elmúljanak anélkül, hogy a rossz szokásokat erősítenék. Ha tudatában vagyunk az érzelemnek anélkül, hogy cselekednénk a hatására, a nemkívánt érzelem nem kap energiát. Egyre ritkábban fog megjelenni, míg végül teljesen elmarad.

A düh jó ellenszere a türelem, ami egy olyan tulajdonság, amely feltétlenül szükséges a tudattal való hatékony munkához. Ellenségek és nehéz helyzetek nélkül nem lenne alkalmunk a türelem kifejlesztésére, türelem nélkül pedig nem világosodhatnánk meg. Ezért aztán meg kellene próbálnunk hálásnak lenni ezekért a lehetőségekért. Düh nélkül cselekedni, bármi is történik, felszabadítja a test, beszéd és tudat időtlen bölcsességét
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!
Életmentőszeretet
Sziasztok! Málna vagyok! Azért szeretném elindítani ezt a blogot,mert sok pozitív visszajelzést kaptam az életmódommal kapcsolatban és talán segíthetek másoknak is ezzel,ugyanis igyekszem hálával,gyönyörrel szeretettel körbeölelve élni a mindennapok nehézségeit. Spirituális személynek vallom magam,ezt jó ha tudod és ha téged ez nem igazán köt le vagy nem vagy fogékony rá,akkor is érdemes beleolvasnod hátha megtudlak győzni itt-ott egy két részletben.Ha pedig hasonló karakter vagy akkor teljes szívvel ajánlom az írásaimat,mert neked íródnak. Köszönöm,ha olvasol.Ha tetszik akkor oszd meg a barátaiddal is,hátha nekik is jól jön. Beszélni fogok a meditációról,az álmokról,a tudatos álmodásról,a transz állapotokról,az élet könnyű és nehéz oldaláról.Tapasztalataimról és sokféle másról amik körbe ölelnek minket a mindennapokban,még akkor is ha észre sem vesszük őket.