Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
eletmentoszeretet

Általános kérdések (reinkarnáció)

Életmentőszeretet · 2 hete
A buddhistáknak vegetárinusoknak kell lenniük?

Ez valójában a te motivációdon múlik. Nem élhetsz egy fizikai testben anélkül, hogy másoknak ártanál. Még egyetlen csésze teáért is a földet először fel kell szántani, és ennek során számos apró állatka elpusztulhat. Ha valóban úgy gondolod, hogy kevesebb lényt ölnek majd meg, ha nem eszel húst, az csodálatos.

Nagyon érdekes, amit Buddha mondott a húsevésről. Azt mondta, edd azt, amit megengedhetsz magadnak és ne csinálj belőle problémát, de ne engedd, hogy közvetlenül a te kedvedért állatokat öljenek meg. Buddhista nézőpontból az ölés, jelen esetben az állat levágásának oka a rossz karmikus kapcsolat az állat és a mészáros között. Ez a karma előbb vagy utóbb beérik, még akkor is, ha te nem voltál ott és nem ettél abból a steakből, amit ez a találkozás eredményezett. A karma oda-vissza forog a mészáros és a borjú között: mészáros az egyik életben, borjú a másikban. A lényeg, hogy ne kerülj ebbe bele.

Amit tenni tudsz, az az, hogy az "OM MANI PEME HUNG" mantrát mondod, és ráfújsz a húsra. Ha a hús régebbi, mint 7 hét (pl. fagyasztott volt), akkor már nincs kapcsolat az állat tudata és teste között. Viszont az állat halálát követő 7 héten belül annak tudatossága még jelen lehet, érezheti, hogy mantrákat mondasz és barátságot mutatsz irányában. Ez nagy segítség lehet az állat újraszületésekor.
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!
Életmentőszeretet
Sziasztok! Málna vagyok! Azért szeretném elindítani ezt a blogot,mert sok pozitív visszajelzést kaptam az életmódommal kapcsolatban és talán segíthetek másoknak is ezzel,ugyanis igyekszem hálával,gyönyörrel szeretettel körbeölelve élni a mindennapok nehézségeit. Spirituális személynek vallom magam,ezt jó ha tudod és ha téged ez nem igazán köt le vagy nem vagy fogékony rá,akkor is érdemes beleolvasnod hátha megtudlak győzni itt-ott egy két részletben.Ha pedig hasonló karakter vagy akkor teljes szívvel ajánlom az írásaimat,mert neked íródnak. Köszönöm,ha olvasol.Ha tetszik akkor oszd meg a barátaiddal is,hátha nekik is jól jön. Beszélni fogok a meditációról,az álmokról,a tudatos álmodásról,a transz állapotokról,az élet könnyű és nehéz oldaláról.Tapasztalataimról és sokféle másról amik körbe ölelnek minket a mindennapokban,még akkor is ha észre sem vesszük őket.